A nélkülözhetetlen hialuronsav

Vízmegtartó gyógyszer

Szerkesztőség A 75 éves múltra visszatekintő Amalgerol eredetileg egy rektális paraziták kezelése vegyész fejlesztésének az eredménye.

Kezdetben a terméket biológiai anyagként az állattartásban a trágya kezelésére, annak minél tökéletesebb bontására fejlesztették ki.

Az ízületek „kenőanyaga”

A növénytermesztésben a növények és a talaj kezelésére továbbfejlesztve született meg az Amalgerol jelenlegi változata, amelynek teljes szabadalmaztatott gyártási joga átkerült az ausztriai Innsbruckba, a Hechenbichler GmbH családi vállalkozáshoz. Az Amalgerol gyártása napjainkban is teljes titoktartás mellett, szigorú gyártási előírások és rendszabályok alapján történik, annak érdekében, hogy a hamisítás elkerülhető legyen. Az Amalgerol ban került Magyarországon bevezetésre, kezdetben inkább különböző stresszhatásokat szenvedett növények kezelésére alkalmazták, és főként a cukorrépa-termesztők körében terjedt el az alkalmazása.

A kezelések eredményeként azt tapasztalták, hogy az Amalgerollal kezelt állományok könnyebben és gyorsabban, különösebb veszteség vízmegtartó gyógyszer regenerálódtak.

Ebből következően kezdődtek meg az Amalgerol talajra és növényre gyakorolt pozitív hatásait bizonyító kísérletsorozatok, majd az Amalgerol felhasználása széles körben elterjedt a szántóföldi növényektől kezdve a kertészeti kultúrákon át egészen a gyepgazdálkodásig.

vízmegtartó gyógyszer giardia tünetei emberben

A korábban említett, a hamisítás legkisebb lehetőségét is kizáró szigorú gyártási szabályok miatt az Amalgerol pontos összetétele a mai napig titkos. Az Amalgerol okirata szerint az összetételt növényi kivonatok, növényi illóolajok, ásványi olajok képezik, amelynek végeredménye a sötétbarna színű, olajos szagú és tapintású folyadék.

Egyik esetben sem ismert a pontos összetétel, de az egyediség és minőség mindkét termék esetében garantált! A növénytermesztés évvel ezelőtt egy biológiai körforgás volt.

Előnyös tulajdonságok

A terményt betakarították, a szármaradványok a területen maradtak, az istállótrágyát a területekre kihordták és bedolgozták. A szerves trágya rendszeres használatával biztosították a talaj biológiai életképességét, a talajbaktériumok fennmaradását, a talaj szerves anyagának szinten tartását.

vízmegtartó gyógyszer hol a szalagféreg szája

A modern növénytermesztés műtrágyákat használ a talaj tápanyagtartalmának visszapótlására. Istállótrágyázás ma már alig létezik, és sok esetben a szármaradványokat sem dolgozzák be a talajba, hanem elviszik a termőterületekről. Így a talaj biológiai aktivitása csökken, a talajbaktériumok elpusztulnak, a szármaradványok lassan bomlanak le, és közben csökken a talaj humusztartalma.

vízmegtartó gyógyszer giardia and cryptosporidium antigen

A humusztartalom csökkenésével csökken a vízmegtartó képesség, a talaj porossá, szerkezet nélkülivé válik, szárazságban mélyebben kiszárad, nem tartja meg a vizet; erős csapadék esetén iszapolódik, majd keménnyé szikkad.

A termőképességük megőrzése vízmegtartó gyógyszer a talajainkat is kezelni kell, hiszen ez közvetlen hatással van a területen termesztett növények termőképességére is. Amalgerol Kanister Vízmegtartó gyógyszer mikorrhizával és nélküle Talajkezeléskor az Amalgerol az egyedien vízmegtartó gyógyszer szervesolaj-tartalma miatt óriási határfelületen terül szét a talajszemcséken, nagy életteret biztosítva a talajmikrobáknak.

A hialuronsav természetes szénhidrát, amely szinte az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben legfőképpen vízmegkötő, az ízületekben, pedig síkosító funkciója van. Szövetbarát jellegének köszönhetően sokféle gyógytermék termék alkotórésze, legyen az szépség- és bőrápolás, szemészet vagy ortopédia. A hialuronsavat több területen is alkalmazzák: a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban: kopásos betegedések esetén az ízületi résbe juttatva a mozgás javítható, csökkenti a fájdalmat és a gyulladás kialakulásának lehetőségét; az urológiában fájdalmas hólyag szindróma esetén alkalmazzák; bőrgyógyászat: a horzsolásoktól a fekélyes sebekig alkalmazzák; enyhít az allergiás panaszokon, segít a fül-orr-gégészeti betegségek kezelésében; fogásza: parodontális gyulladás kezelésében eredményes.

Ezeken az olajos határfelületeken, ahol van oxigén, nedvesség és tápanyag, a talajbaktériumok szaporodásnak indulnak. Az Amalgerol könnyen felvehető széntartalma pedig azonnal hasznosuló tápanyagot is ad a talajbaktériumok számára, így a talaj hasznos élő szervezetei látványos működésbe kezdenek, gyors szaporodásnak indulnak.

Szerkesztőség A növénytermesztés évvel ezelőtt egy biológiai körforgás volt.

Az intenzív talajélet jól mérhető következménye a talaj széndioxid-termelésének növekedése. A szén-dioxid egyrészt lazítja a talajt, másrészt a vízzel szénsavvá alakul, ami a különböző tápelemeket felvehetővé teszi a növények számára. A kötött kalcium kioldásával javul a talaj pH-ja.

Az anyagról

Emellett nő a talajhőmérséklet, ami a növények gyors, egyöntetű kelését is segíti. Az Amalgerol dózisának emelésével, illetve rendszeres használatával ez a folyamat az alsóbb talajrétegekben is megfigyelhető, így ott is javul a talajszerkezet és a tápanyagok felvehetősége.

A talaj idővel visszanyeri normális vízgazdálkodó képességét. A vetés előtti vagy a vetés után, kelés előtti gyomirtásokkal kijuttatott Amalgerol hatására a növények kelése erőteljesebb lesz, nő a csíranövények gyökértömege. Az Amalgerol-kezeléssel a növények gyökerén élő mikorrhiza mennyisége meghétszereződik! Az őszi vetésű kultúrák ilyenkor tavasszal gyakran mutatják a tápanyaghiány kezdődő tüneteit, vagy egy később jövő kora tavaszi fagy károsítja a növényeket.

A kalászos gabonák sárgulnak, a lefagyott repcék igyekeznek kihajtani.

A fül-orr-gégészet szinte minden területén használható

Állománykezeléskor ezekben a kultúrákban az Amalgerol auxin- gibberellintartalma fokozza a növények anyagcseréjét, így azok több tápanyagot fognak felvenni, a legyengült növények tápanyagpótlását viszont ez esetben érdemes levélen keresztül is biztosítani a jobb kondíció gyorsabb elérése érdekében, különböző levéltrágyákkal és nitrogénfejtrágya használatával.

Az Amalgerol önmagában is tartalmaz olyan nyomelemeket, amelyek ugyan kis mennyiségben szükségesek, de alapvető fontosságúak a növény számára vízmegtartó gyógyszer, szelén, vanádium. Tavasszal, az őszi vetésű növények megindulásának elősegítésére és a kései fagyok káros hatásainak kivédésére az Amalgerol dózisa 3 liter hektáronként.

Hechta Kft.