Új tudományos eredmények a koronavírussal kapcsolatban, módosuló ajánlások

Szagú aeroszolok

Tartalom

  A nem természetes anyagokból készült bútorok — a faforgácslapokból készült laminált bútorok — is szennyezhetik a levegőt. A préselésükhöz használt műgyanta jelentős mennyiségű formaldehidet bocsát ki.

  Azonos anyagot bocsát ki a tapétaragasztó, a padlólakk és a legtöbb bútorszövet is. A legtöbb szövet gyapotból készül, és bizony ez az egyik legerőteljesebben permetezett szántóföldi növény.

  szagú aeroszolok

  A bútorszövetet sokszor hormonhatású égésgátló szerekkel kezelik, a padlószőnyeget pedig egészségre káros illékony anyagokat tartalmazó ragasztókkal rögzítik. A műanyag tárgyakból sokszor szerves oldószerek benzol, fenol lépnek ki a lakások levegőjébe.

  Miért van szaga az izzadságnak? A köztudattal ellentétben, az izzadságnak nincs szaga.

  A PVC lágyítására használják a ftalátokat, amelyek megtalálhatók a flakonokban, a PVC-padlóban, a telefon- és egyéb kábelekben, a szőnyegben. Az fereghajto gyerekeknek levegő szennyezői A belső légtérben feldúsulhatnak egyes- leginkább lakkokból, ragasztókból, festékekből elpárolgó káros anyagok.

  A leggyakrabban megtalálható anyag a formaldehid, de emellett számos más anyag is problémát okozhat.

  szagú aeroszolok

  A belső terek levegőjében gyakran előforduló szerves vegyületeket a táblázat tartalmazza: Az egyes anyagok előfordulási helye, illetve hatásai: A műanyagpadlós szobák A műanyagpadlós szobákban élő gyerekek nagyobb valószínűséggel betegszenek meg hörghurutban. A PVC lágyítására használt ftalátokat ugyan az Európai Unióban már nem lehet felhasználni játékok készítésekor, viszont a földön játszó gyermekek ki vannak téve a műanyag padlóburkolatokból párolgó ftalátnak.

  Az idetartozó anyagok egy része rákkeltőkárosítja a májat, és légzési nehézségeket  okoz.

  szagú aeroszolok

  Más típusai a férfiak nemzőképességét  rontják. Ezek a vegyi anyagok már az anyaméhben a magzat szervezetébe jutnak.

  Nem az izzadság az, ami valójában büdös. Az igazi bűnösök a bőrünkön élő baktériumok. Mi okozza a testszagot?

  Wolerton ötlete volt. Kutatásai során bizonyossá vált, hogy a mérgező anyagok megkötésében és lebontásában elsősorban a növények gyökereinek van meghatározó szerepe.

  szagú aeroszolok

  A vizsgálatok során bizonyos szobanövények, mint például a filodendron és a klorofiton, kitűntek károsanyag-megkötő képességükkel. Káros formaldehid  megkötésére alkalmas növények: Benzol-lebontásban kapott eredmények: Növények, melyek hasznosak lehetnek környezetünkben nagyításhoz kattintson a képre!

  Megjelenés:

  Azokban a zárt terekben, ahol napi szinten használnak légfrissítőt, a csecsemőknél egyharmaddal nagyobb valószínűséggel alakul ki hasmenés  és fülfájás is gyakrabban tapasztalható. Az aeroszolok használata a kismamák egészségét is befolyásolja, a gyakori használat miatt növekszik a fejfájás  és a depresszió  kialakulásának rizikója, az érzékeny embereknél asztmás roham vagy általános gyengeség jelentkezhet.

  Ha a konyhai gáztűzhelyet fűtésre is használják, a magas NO2-koncentráció miatt a gyerekeknél sokszorosára emelkedik a felső légúti hurutos bronchitis és az asztmásallergiás megbetegedésének szagú aeroszolok esélye is.

  szagú aeroszolok