Ánizs szájszag, Szájszag: házi praktikákkal elkerülhető
Rossz lehelete van?
Ánizs szájszag
Talán meg kellene vizsgálni az étrendjét! Amennyiben betartja a fogászati higénia alapjait — naponta kétszer mos fogat, használ fogselymet, mossa a nyelvét — a rossz lehelet oka az étrendje lehet.
- Ascaris tojás aprítása
- Férgek kezelése népi receptek
- Egészségügyi problémát is jelezhet a rossz lehelet - Alma Magazin - Alma Gyógyszertárak
- Dia Zöld tea Fogyassz zöld teát!
- Kellemetlen lehelet: okok, megszüntetés és megelőzés
- Az enterobiasis férgek
- Egészségügyi problémát is jelezhet a rossz lehelet Részletek Megjelent:
Bizonyos élelmiszerek, akár órákra is kellemetlenné tehetik a leheletét. Íme a leggyakoribb tettesek: Hirdetés Fokhagyma és hagyma — A rossz szájszagért, leginkább a fokhagyma és a hagyma felelős, ha ételekről van szó.
Ennek oka, hogy a hagymában és fokhagymában található büdös kénvegyület, a szájban időzik, felszívódik a véráramban, és így válik kilégzéssel érezhetővé. Rossz lehelet Az állandó rossz leheletet általában azok a bűzös gázok okozzák, amelyek a fogainkat és az ínyünket borító baktériumok bocsátanak ki.
Emellett szárító hatásuk is van, mely csökkenti a nyáltermelést, és lehetővé teszi a kellemetlen szagokért felelős baktériumok terjedését.
Számos más élelmiszert tartanak felelőssé a rossz szájszag ért, köztük a tejtermékeket, a húsban gazdag diétát, a narancslevet és a szódát, ám ezekről nincs megbízható tudományos bizonyíték. Paul Vankevich, a Tufts Fogorvosi Egyetem adjunktusa szerint, bármilyen étel vagy ital okozhat rossz szájszagot, ha sokáig lehet a szájban.
A fog- és nyelvmosás, segít a jó lehelet visszaszerzésében. Ételek és italok, melyek jót tesznek a leheletének A fogkő és következményei Mi történik, ha nem kezeltetjük? A vízivás segíti a nyáltermelést, mely egyfajta állandó tisztítószerként működik, ami oldja a kellemetlen szagú étel és italmaradékokat. Cukormentes rágógumi — A rágógumi fellazítja a fogakról, az ínyről és a ánizs szájszag, az odarakódott élelmiszerdarabokat és elhalt sejteket, és elősegíti a nyáltermelést.
A legjobb hatás érdekében étkezés után, legalább öt percig rágjon rágógumit.
Fogászati cikkek
Zöldségek és gyümölcsök — A C-vitaminban gazdag ételek, mint a piros kaliforniai paprika és a brokkoli, barátságtalan környezetet hoznak létre a szájban lévő baktériumok számára. Nyersen fogyasztva, még hatékonyabbak a rossz lehelet elleni küzdelemben, mint bármely más ropogós termék, mely mechanikus csiszoló hatásával, segít lazítani a csapdába esett élelmiszerdarabkákat. Joghurt — Japán kutatók megállapították, hogy a cukormentes, probiotikumos joghurt naponta kétszeri fogyasztása, hat héten át jelentősen csökkenti a rossz leheletet azáltal, hogy csökkenti a rossz szagokat okozó szulfid vegyületeket.
A joghurt emellett kiváló D-vitamin forrás, mely segít csökkenteni a száj baktériumok számát.
Házi praktikák a kellemetlen szájszag ellen
Fűszerek és fűszernövények ánizs szájszag A petrezselyem klorofillt tartalmaz, melynek szagtalanító hatása van a szájban. Egyéb leheletjavító fűszerek a szegfűszeg, ánizs és az édeskömény.
Noha a fűszerek rossz lehelet elleni hatása inkább a néprajzban gyökerezik, mint tudományos bizonyítéka lenne, nem árt megpróbálni. WEBBeteg - Cs.
Csuth Ágnes, családorvos Ánizs szájszag