Férgek | A Pallas nagy lexikona | Kézikönyvtár

Férgek taplalkozasa, Gyűrűsférgek

Tartalom

  A gyűrűsférgek törzsének két legismertebb egyede a földigiliszta és az orvosi pióca. Földigiliszta Orvosi pióca A gyűrűsférgek bélcsatornája kétnyílású, tehát van egy szájnyílásuk és egy végbélnyílásuk.

  a tulajdonos cseréjével pinworm alakul ki

  Testük pedig ismétlődő szakaszokból áll, amiket szelvényeknek nevezünk. Most a földigiliszta és a pióca jellemzőivel fogunk megismerkedni!

  paraziták és ízületek

  Kültakarójuk: A gyűrűsférgek bőre egyrétegű, és az izomrétegekkel együtt bőrizomtömlőt alkot. Mozgásuk: A bőrizomtömlőben található egy körkörös és egy hosszanti izomréteg is. Ha a körkörös izomréteg húzódik össze, akkor az állat keskenyebb és hosszabb lesz, férgek taplalkozasa pedig a hosszanti izomréteg húzódik össze, akkor az állat rövidebb és vastagabb lesz.

  hogyan lehet megszabadulni a férgektől a gyermektől

  A gyűrűsférgek mozgását féregmozgásnak nevezzük. A piócák vérszívó élősködők Táplálkozásuk: A földigiliszták korhadékokkal és a földben levő szerves anyagokkal táplálkoznak.

  Nagyon hasznos állatok, ugyanis lazítják és keverik a talajt. Velük ellentétben a piócák vérszívó élősködők.

  benzin lehelet okozza

  Mindkét egyedre jellemző, hogy kétnyílású bélcsatornával rendelkeznek, amely 3 szakaszból áll: az előbélből, a középbélből és az utóbélből. Minden szakasznak más-más funkciója van. A bélcsatorna felépítése.

  alkohol méregtelenítés kiegészítők