Új Szó, május ( évfolyam, szám) | Könyvtár | Hungaricana

Trichinella ütött. Main navigation

Gulyás Zsuzsanna A fertőzés forrása leggyakrabban a házi sertés és a vaddisznó.

trichinella ütött gyógyszer a férgek számára a baba számára

A törvény értelmében től minden házi disznóvágást jelenteni kell a regionális élelmiszerbiztonsági hivatalnak regionálna veterinárna a potravinárna správa. A trichinella ütött bejelentés mellett áprilistól a Lévai járásban a sertéstulajdonosoknak vagy a henteseknek mintát is kell venniük a levágott állat húsából, hogy az élelmiszerbiztonsági hivatal elvégezhesse a trichinella-fertőzöttséget kimutató vizsgálatot.

A trichinella-fertőzöttségre vonatkozó vizsgálatot az után tették kötelezővé, hogy egy trichinella ütött és két róka húsában is megtalálták az élősködőt.

Kivérezteti a kór a sertéspiacot, elővigyázatosságra intenek a szakértők

A magánvágások alkalmával a sertés húsából két mintát vesznek, amit külön zacskókban, a hűtőben nem a fagyasztóban kell tárolni. Alapos sütés vagy főzés hatására elpusztul.

trichinella ütött szurke féreg szarmazasa

A leggyakoribb fertőzésforrás a vaddisznóhús, a házi sonka és kolbász. A fertőzött hús fogyasztása után gyomor-bélrendszeri gyulladás alakul ki, ami a fogyasztást követő 2—28 napon belül hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom formájában jelentkezik.

Az érsekújvári élelmiszerbiztonsági hivatal munkatársa szerint a legális kereskedelembe nem kerülhet trichinellás hús, mert a vágóhidakon minden állat húsából mintát vesznek.

trichinella ütött gyomorfájás rossz lehelet hasmenés

Tavaly a Lévai járásban mindössze 16, az Érsekújvári járásban 50 magánvágást jelentettek be. Támogassa az ujszo. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk.

trichinella ütött mit kell megszabadulni a parazitáktól

Az ujszo. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

A kórt megelőzéssel lehet elkerülni

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Trichinella spiralis

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra!