BNO-10-01 – Fertőző és parazitás betegségek

Teniosis biohelminthiasis

mint egy gyermek és felnőtt pillantása gyermekek számára féreg elleni gyógyszerek listája

A Campylobacter okozta bélhurut A Yersinia enterocolitica okozta bélhurut A Clostridium difficile okozta vékony- és vastagbélgyulladás A Egyéb meghatározott baktériumok által okozott bélfertőzések A Baktériumok által okozott bélfertőzés k. A Staphylococcus által okozott ételmérgezés A Botulizmus A Clostridium perfringens [Clostridium welchii] okozta ételmérgezés A Vibrio parahaemolyticus ételmérgezés A Bacillus cereus ételmérgezés A Egyéb meghatározott baktériumok által okozott ételmérgezések A Bakteriális ételmérgezés, k.

A Rotavirus bélhurut A Norwalk-ágens által okozott heveny gyomor-bélbetegség A Adenovirus okozta bélhurut A Egyéb vírusos bélhurut A Vírusos bélfertőzés k.

parazita gyógyszerek árait bélféreg emberrol emberre

A Egyéb meghatározott bélfertőzések A09H0 Feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomorbélhurut A Tüdőgümőkór, teniosis biohelminthiasis köpet mikroszkópos vizsgálatával, tenyésztéssel vagy anélkül igazolt 5 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, egyoldali teniosis biohelminthiasis 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, kétoldali 5 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, egyoldali 5 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, kétoldali 5 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, caverna nincs 5 3 A Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, cavernával 5 3 AA Tüdőgümőkór, köpet mikr.

A Brucella melitensis által okozott brucellosis A Brucella abortus által okozott brucellosis A Brucella suis által okozott brucellosis A Brucella canis által okozott brucellosis A Egyéb brucellosis A Brucellosis k. A Lepra [Hansen-betegség] k.

Az emberi testben élő paraziták jelenlétének fő jelei. A paraziták tünetei

A Tüdő mycobacterium fertőzés A Bőr mycobacterium fertőzés A Egyéb mycobacterium által okozott fertőzések A Mycobacterium fertőzés k. A A szív meningococcusos betegsége A Egyéb meningococcus okozta fertőzések A Meningococcus okozta fertőzés k. A Septicaemia, A csoportú streptococcus miatt A Septicaemia, B csoportú streptococcus miatt A Septicaemia, D csoportú streptococcus miatt A Septicaemia Streptococcus pneumoniae miatt 9 A Egyéb streptococcus okozta septicaemia A Septicaemia, streptococcus miatt k.

A Staphylococcus aureus okozta septicaemia A Egyéb azonosított staphylococcus okozta septicaemia A Nem azonosított staphylococcus okozta septicaemia A Haemophilus influenzae okozta septicaemia A Anaerob kórokozók okozta septicaemia A Teniosis biohelminthiasis egyéb Gram-negatív kórokozók miatt A Septicaemia, egyéb meghatározott kórokozóval A Septicaemia, k.

A Szisztémás bartonellosis A A bőr, ill. A Staphylococcus fertőzés k.

BNO kereső

A Streptococcus fertőzés k. A Haemophilus influenzae fertőzés k. A Mycoplasma fertőzés k. A Egyéb bakteriális fertőzések k. A Friss, veleszületett syphilis, tünetekkel A Korai, veleszületett syphilis, latens A Korai veleszületett syphilis, k.

A Magyarországon előforduló féregfertőzések

A Késői veleszületett syphilises szembetegség A Késői veleszületett neurosyphilis [juvenilis neurosyphilis] A Egyéb késői veleszületett syphilis, tünetekkel A Késői veleszületett syphilis, latens A Késői veleszületett teniosis biohelminthiasis, k. A Veleszületett vérbaj, k. A Az ivarszervek elsődleges syphilise A A végbél elsődleges syphilise teniosis biohelminthiasis A Elsődleges syphilis, egyéb lokalizációban A A bőr és a nyálkahártya másodlagos syphilise A Egyéb másodlagos syphilis A Friss vérbaj, latens A Friss vérbaj k.

  1. Milyen paraziták gyógyszerei táplálkozhatnak
  2. A09H0 - Feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomor-bélhurut A - Tüdőgümőkór, a köpet mikroszkópos vizsgálatával, tenyésztéssel vagy anélkül igazolt A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, egyoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, kétoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, egyoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, kétoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, caverna nincs A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, cavernával AA - Tüdőgümőkór, köpet mikr.
  3. Az emberi testben élő paraziták jelenlétének fő jelei. A paraziták tünetei - Élelmiszer
  4. Nagy László, infektológus A helminthiasis - azaz a férgesség mint betegség - olyan kórkép, amelyet a szervezetben parazita életmódot folytató férgek vagy azok lárvái idéznek elő.
  5. Orális paraziták kezelése
  6. Ascaris szalagféreg

A Vérbaj k. A A húgyivarrendszer alsó szakaszának kankós fertőzése, tályog nélkül A A húgyivarrendszer alsó szakaszának kankós fertőzése, tályoggal A Kankós pelveoperitonotis és a húgyivarrendszer egyéb kankós fertőzései A A teniosis biohelminthiasis kankós fertőzése A A csont-izomrendszer kankós fertőzése Teniosis biohelminthiasis Kankós torokgyulladás A A végbélnyílás és a végbél kankós fertőzése A Egyéb kankós fertőzések A Kankós fertőzés k.

A55H0 Chlamydia lymphogranuloma venereum A A húgyivarrendszer alsó gumi féreg tabletta chlamydia fertőzése A Medencei hashártya és egyéb húgyivarrendszeri chlamydia fertőzés A A húgyivarrendszer chlamydiás fertőzése k.

A A végbél és a végbélnyílás chlamydiás fertőzése A A garat chlamydiás fertőzése A Egyéb teniosis biohelminthiasis, szexuális úton terjedő chlamydia fertőzés A57H0 Lágyfekély A58H0 Granuloma inguinale A A húgyivarrendszer trichomoniasisa A Egyéb lokalizációjú trichomoniasis A Trichomoniasis k.

A Trichuris trichuria féreg okozta parazita élősdifertőző megbetegedés. Betegség lefolyása: A Nematodák fonalférgek, hengeresférgek közé tartozik a Trichuriasis, Enterobiasis, Ascariasis Strongyloidiasis, Trichinosis, Filariasis-lymphaticus, Onchocerciasis, valamint a horgasférgek Ankylostoma duodenale és a Necator americanus. A Nematodáknak két nagy csoportja létezik : A. A Trichuris trichuria a hengeresférgek közé tartozó parazita, mely az intestinalis traktusban, a felszálló vastagbélben és a coecum táján élősködik.

A A nemi és a húgyivari szervek herpesvirus fertőzése A A végbélnyílás körüli bőr és a végbél herpesvirus fertőzése A Anogenitális herpesvirus fertőzés k. A Anogenitális venerás csomók A Egyéb meghatározott, főként szexuális úton terjedő betegségek Mérgezett igaz vagy hamis Szexuális úton terjedő, nem meghatározott betegségek A65H0 Nem venereás syphilis A Korai framboesiás elváltozások A Multiplex papilloma és "wet crab" framboesia 11 A Egyéb korai framboesiás bőrlaesiók A Framboesiás hyperkeratosis A Framboesiás gummák és fekélyek A Gangosa A Csont és izületi teniosis biohelminthiasis laesiók A Egyéb framboesiás manifesztatiok A Latens framboesia A Framboesia k.

A Tetű által terjesztett visszatérő láz A Kullancs által terjesztett visszatérő láz A Visszatérő láz k. A Chlamydiás kötőhártya-gyulladás H A Rickettsia prowazeki okozta, tetű által terjesztett kiütéses typhus A Kiújuló visszatérő kiütéses typhus [Brill-kór] A Rickettsia typhi fertőzés A Rickettsia giardiasis latinul okozta kiütéses typhus A Kiütéses typhus k.

A Heveny poliomyelitis, vaccinálás következtében A Heveny poliomyelitis, vad vírus, behurcolt A Heveny poliomyelitis, vad vírus, honi A Heveny poliomyelitis egyéb és k.

méregtelenítés a kórházban a candida miatt helminthal féreg gyógyszer

A Heveny, nem bénulásos poliomyelitis 12 A Heveny poliomyelitis k. A Creutzfeldt-Jakob betegség 10 5 A Subacut sclerotisáló panencephalitis 5 3 A Progresszív, multifocalis leukoencephalopathia 10 5 A A központi idegrendszer egyéb slow vírus fertőzései A A központi idegrendszer slow vírus fertőzés, k.

A Japán encephalitis 5 3 A Nyugati ló-encephalitis 5 3 A Keleti ló-encephalitis 5 3 A Saint Louis encephalitis 5 3 A Ausztrál encephalitis 5 3 Teniosis biohelminthiasis Kaliforniai encephalitis 5 3 A Rocio-vírus betegség 5 3 A Egyéb szúnyog által terjesztett vírusos agyvelőgyulladás 5 3 A Szúnyog által terjesztett vírusos agyvelőgyulladás k.

A Oropouche vírus betegség A Phlebotomus papatasii láz A Kolorádói kullancs-láz A Egyéb meghatározott, ízeltlábúak által terjesztett vírusos lázak A94H0 Ízeltlábúak által terjesztett vírusos láz, k.

fonalfereg fertozes citoplazma méregtelenítés

B Ekzema herpeticum B Herpesvirus által okozott hólyagos bőrgyulladás B Herpesvirus által okozott gingivostomatitis és pharyngotonsillitis B Herpesvirus agyhártyagyulladás G B Agyhártyagyulladás bárányhimlő miatt G B A-típusú hepatitis májcomával 4 3 B A-típusú hepatitis májcoma nélkül 4 3 B B-típusú heveny hepatitis delta-ágenssel, májcomával 4 3 B B-típusú heveny hepatitis delta-ágenssel, májcoma nélkül 4 3 B B-típusú heveny hepatitis delta-ágens nélkül, májcomával 4 3 B B-típusú heveny hepatitis delta-ágens és májcoma nélkül 4 3 B Hepatitis B hordozó heveny d- felül- fertőzése 4 3 B Heveny hepatitis C 4 3 B Heveny teniosis biohelminthiasis E 4 3 B Egyéb teniosis biohelminthiasis heveny vírusos májgyulladás 4 3 B Idült vírusos B-típusú hepatitis d-ágenssel 4 3 B Idült vírusos B-típusú hepatitis d-ágens nélkül 4 3 B Idült vírusos C-típusú hepatitis 4 3 B Egyéb idült vírusos májgyulladás 4 3 B Idült vírusos májgyulladás k.

B Mumps-orchitis N B Keratoconjunctivitis Adenovirus miatt H B Enterovirus fertőzés k.

Fizikai, kémiai kórokok és fertőző betegségek

B Coronavirus fertőzés k. B Parvovirus fertőzés k. B Papovavirus fertőzés k. B Egyéb vírusfertőzések nem meghatározott helyen B Vírusos fertőzés k.

Férgek, kukacok az élő testben...

B Heveny pulmonalis coccidioidomycosis B Idült pulmonalis coccidioidomycosis B Pulmonalis coccidioidomycosis, k. B Bőr coccidioidomycosis B Coccidioidomycosis agyhártyagyulladás G B Heveny pulmonalis histoplasmosis capsulati B Idült pulmonalis histoplasmosis capsulati B Pulmonalis histoplasmosis capsulati k.

B Disszeminált histoplasmosis capsulati B Histoplasmosis capsulati k. B Tüdő paracoccidioidomycosis B Disszeminált paracoccidioidomycosis B Paracoccidioidomycosis egyéb formái B Paracoccidioidomycosis, k.

Pályázó 0-10 pontig. Családta g 0-5 pontig. Cholera (Vibrio cholerae 01, cholera biovariáns okozta)

B Tüdő sporotrichosis J B Egyéb zygomycosisok B Zygomycosis, k. B Plasmodium falciparum malária agyi szövődményekkel B Egyéb súlyos és szövődményes Plasmodium falciparum malária B Plasmodium falciparum malária, k. B Plasmodium vivax malária léprepedéssel B Plasmodium vivax malária egyéb szövődményekkel B Plasmodium vivax malária szövődmény nélkül B Plasmodium malariae malária nephropathiával B Plasmodium malariae malária egyéb szövődményekkel B Plasmodium malariae malária szövődmény nélkül B Plasmodium ovale malária B Malária majom Plasmodium fertőzést B Egyéb parasitologiai vizsgálattal igazolt malária, m.

B54H0 Malária k.

féreg gyógyszer 2 éves gyermekeknek a pinworms pszichoszomatikája felnőttkorban

B Heveny Chagas-kór a szív érintettségével I B Schistosoma haematobium által okozott schistosomiasis [húgyutak] B Schistosoma mansoni által okozott schistosomiasis [bél] B Schistosoma japonicum által okozott schistosomiasis 19 B Cercariás bőrgyulladás B Egyéb schistosomiasisok B Schistosomiasis, k. B A máj Echinococcus granulosus fertőzése B A teniosis biohelminthiasis Echinococcus granulosus fertőzése B A csont Echinococcus granulosus fertőzése B Echinococcus granulosus fertőzés egyéb és több helyen B Echinococcus granulosus fertőzés, k.

B A máj echinococcus multilocularis fertőzése B Echinococcus multilocularis fertőzés, egyéb és több helyen B Echinococcus multilocularis fertőzés, k.

BNO-10-01 – Fertőző és parazitás betegségek

B A máj echinococcosisa, k. B Echinococcosis, egyéb és k. B A központi idegrendszer cysticercosisa B A szem cysticercosisa B Egyéb lokalizációjú cysticercosis B Cysticercosis, k. B Bélparasitosis, k.

B Fejtetű Pediculus humanus capitis által okozott tetvesség B Ruhatetű Pediculus humanus corporis okozta tetvesség B Tetvesség, k.

B Egyéb atkás fertőzések B Tungiasis [homoki bolha infestatio] B Egyéb ízeltlábúak által okozott fertőzések B Külső hirudiniasis B Egyéb meghatározott fertőzések B Parazita fertőzés k. B89H0 Parazita-betegség, k. B A központi idegrendszer gümőkórjának következményei 5 3 B A húgyivarrendszer gümőkórjának következményei 5 3 B A csontok és izületek gümőkórjának következményei 5 3 21 B Egyéb szervek gümőkórjának következményei 5 3 B Légzőszervi és k.