Terjed a szívférgesség és a bőrférgesség Magyarországon

Szivfereg terkep, Szívférgesség | zagyvabanda.hu

A szívférgesség előfordulása kutyákban Magyarországon A következő képeken szeretnénk bemutatni a szívféreg Dirofilaria immitis hazai előfordulásának eloszlását kutyákból vett vérminták vizsgálatai alapján az elmúlt négy évben.

Vírus és baktérium: Mi a különbség, és kit érdekel egyáltalán? - csak egyszerűen

Balogh Nándor továbbá állatorvosi rendelők klinikai eseteinek jelentései alapján Az előfordulás nem esetszámot jelöl, hanem azt, hogy az adott településen dolgozó állatorvosoknál találtak-e szívférgességben szenvedő kutyákat. Ez az arány óta folyamatos emelkedést mutat.

a legkárosabb gyógymód a parazitákra

A szívféreg lárváinak terjesztéséért a szúnyogok felelősek. A szívférgesség megelőzésének két fontos eleme van kutyán.

A Futrinka Egyesület ban szeretné a gondozásába került kutyákon keresztül felhívni a figyelmet a szívférgességre, hiszen ez a parazita már jelen van, és mostanra azt is kijelenthetjük, hogy a terjesztésben szerepet játszó szúnyog is meghonosodhatott az országban, hiszen olyan eseteket is regisztrálunk, ahol kizárt, hogy az adott kutya valaha is járt volna külföldön. Januárban az előző évről a gondozásunkban maradt, szívférges kutyákkal szivfereg terkep a térképet, és ahogy egy-egy új védencünket pozitívra teszteltük, úgy sokasodtak a képek. Elmondható, hogy a Tisza teljes vízgyűjtő területéről van érintett kutyánk, fokozottan érintett Csongrád, Szarvas és Debrecen térsége, de Miskolc környékéről is van kezelés alatt álló kutyánk.

Egyrészt a szúnyogok ellen kell megvédeni a kutyát, olyan gyógyszer segítségével, mely a szúnyogok vérszívását megakadályozza, ezáltal lehetetlenné teszi a lárvák szivfereg terkep történő bejutását. A szúnyogok ellen javasoljuk az Advantix spot on havi rendszerességgel történő alkalmazását.

kerekféreg kezelés alternatív módszerekkel

Másrészt a szívféreg lárvák ellen több hétre előremutató hatású spot on tehát cseppentő alkalmazása javasolt. Lásd termékeink!

giardia hond behandeling

Nézze meg ismeretterjesztő filmünket a szívférgességgel kapcsolatban!