Csirkék kezelése parazitákból

Paraziták csirkékben

Keresés űrlap

A bolhák és a tetvek valójában nem parazitálják a csirkéket, de a bedugókból, a galambból és az ágyas bugból veszélyesek. A tetvek - a tulajdonosra szigorúan specifikus paraziták, a paraziták szokatlan organizmusai gyorsan meghalnak. Csak tehéneket, sertéseket, kutyákat és embereket parazitizálnak. Emellett minden emlősfajon parazita "saját" laza. Ezért a tetvek a csirkék nem lehet.

paraziták csirkékben

De a nem szakemberek gyakran összekeverik a peroidokat a tetvekkel, az "ugrás - bolha, nem ugrálás - elv" elv alapján. A bal oldali képen egy csirke van, amely jobbra egy személyt parazitizáló fejhéj.

A paraziták hasonlóak, és ha nem gondosan mérik őket, akkor zavart lehet, de a peroed hosszabb és a fej szélesebb, mint a mellkas.

Paraziták csirkékben: mi van, hogyan kell kezelni

Tessék az ellenkezőjét. Peroedy csirkékben Peroedi a mallofagi sorrendjébe tartozik, míg a laza a sifunkulata sorrendjéből származik.

paraziták csirkékben

A fő különbség e két rovar között az, hogy a laza táplálja a vért, harap a bőrön keresztül, és a peroed csak tollfedeleket eszik. Igaz, ez a csirke nem könnyebb. A csirke tollfedelének mélyén mozogva és a tollakkal és a körmökkel a körmökkel ragaszkodva a peroed súlyos viszketést okoz. A csirkék aggódnak, és magukra törnek. Nagyító nélkül, csak egy olyan személy, aki paraziták csirkékben észrevenni a nagyon finom részleteket meztelen szemmel, megkülönböztetheti a peroedale-t a lazaságtól.

RÁD TELEPSZENEK! - Élősködők kritika

A többiek számára a peroedal úgy néz ki, mint egy laza, test hossza 1,5 mm. A szín sárga-barna. Itt a tetvek közötti különbség jól látható. Egy éhes, világosszürke, füstölt, sötétbarna. Mint a laza, a peroed folyamatosan a gazdaszervezetben él. A nőstény parazita nit.

A parazita csirke és csirke közötti átvitele a csirkék közötti közvetlen érintkezés vagy a személyi ruházat, az ápolószerek, a rágcsálók és a legyek mechanikus átadása révén történik.

Legújabb írások

A csirkék peroedom okozta fertőzés tünetei A csirkékben a peroedi megtalálható a gerincen és a tollon, ha a tollfedeleket elválasztjuk. Ha fertőzött, a csirkék aggódnak, a viszketés miatt. A tollak elkezdenek esni, a gyulladásos bőr a leesés helyén marad.

A csirkék megállnak és fejlődnek, a betegségekkel szembeni ellenállás csökken.

paraziták csirkékben

A diagnózist úgy állapítják meg, hogy a parazitát megtaláljuk a csirkén. Ha a parazita károsodás tünetei jelen vannak, de a peroidokat nem lehet látni, akkor nedves kefével parazitákat gyűjthetünk a bőrből, rázzuk le az ecsetet egy paraziták csirkékben papírlapon, és mikroszkóp alatt vagy nagyítón vizsgáljuk.

Amikor a peroedov egy marékban gyűlik paraziták csirkékben, a paraziták jól láthatók lesznek még gyenge látással is.

Kártevő csirke Dr. Merényi László Azt gondolná az átlagember, hogy az intenzív baromfitartás elterjedésével a madaraknak a különféle kórokozókkal, parazitákkal való találkozásra alig van esélyük, így ezzel a káros tényezõvel nem nagyon kell számolni. A gyakorlati élet ezt az elképzelést gyakran megcáfolja részben úgy, hogy megváltozik az egyes kórokozók jelentõsége vagy olyan paraziták, kártevõk jelennek meg az állományokban és a tartásukra szolgáló épületekben, amelyek eddig nem okoztak gondot.

Atkák csirkékben A csirkéket "normál" vérszívó kullancsként lehet támadni, amelynek fő célja a vér és a környezetben való szaporodás, valamint a szubkután kullancsok, akik szívesebben töltik életüket egy csirke mellett. A szubkután atka egyik típusa megfertőzi a csirkecombot, ami knnemidokoptózist okoz.

paraziták csirkékben

Knemidokoptoz A csirkékbe a lábuk mérete alatt csirkékbe telepedő kopott atkák okoznak paraziták csirkékben és felemelést a csirkék lábain. A kúpok gyakran fejlődnek. Az atka táplálja a halott bőrmérlegeket és a nyirokfolyadékot. Lehetetlen aszcariasis gyermekek tünetei és kezelése a cnemidokoptózist, mivel előrehaladott esetekben a kullancs élettartama által okozott gyulladásos folyamatok az ujjak nekrózisához vezetnek a csirke lábakon, amelyek a kullancsot érintik.

Ellentétben azzal a meggyőződéssel, hogy a kullancs nem emelkedhet a csirkecomb fölé, a kullancs emelkedik, ha nem figyel a knemidokoptózisra. Ha egy csirke egy kullancson található a mancsán, akkor a csirke többi testfelületét is ellenőrizni kell. A kullancsok a szárnyak és a nyak körül terjedhetnek.

paraziták csirkékben

Csirke atka Piros csirke kullancs erős növekedés alatt. Gaman kullancs, a latin nevű Dermanyssus gallinae névvel.

paraziták csirkékben

Amikor éhes, a csirke atka mérete 3 milliméteres. A szín szürkés. A vér csiklandozó csirke ketyeg sötétebb. A csirke atka viszonylag könnyen kimutatható a csirkén, mivel a csirke atka inkább olyan helyeken ragaszkodik a bőrhöz, ahol az erek nagyon közel állnak a felszínhez.

A baromfitetvesség

A képen csirke atkák kerülnek a vékony bőrre a szem körül. Csirke atkák is megtalálhatók a csirkék mellén és lábán.

Fák Paraziták csirkékben: mi van, hogyan kell kezelni Mint a legtöbb élőlényt, a csirkék is különböző élősködőkkel támadhatnak meg, amelyek károsak az egészségükre és életükre, valamint a háztartásra nézve gazdasági károkat okoznak. Ezenkívül egyes paraziták által terjesztett betegségek súlyos veszélyt jelentenek az emberi egészségre. Külső paraziták A külső parazitákat egyesíti az a tény, hogy életvitelüket a baromfi bőrfelületén és a borítójának fedelén vagy alatt végzik. Közös a következők: atkák; ágynemű.

A csirke atka a csirkék számos veszélyes fertőző betegségének hordozója. A csirke atkák dominanciája kimerültséget és anaemiát okoz a csirkékben, és csökkenti a tojástermelést is.

Account Options

Paraziták csirkékben a tyúkokhoz és a szokásos sok Ixodes kullancshoz. Ha a terep nem teljesen fertőzött Ixodes kullancsokkal, akkor a csirke nem tartalmaz Ixodes kullancsot, de egy parazita elég a piroplazmózis fertőzéséhez.

Az Ixodes kullancs kivágása lehetetlen. Amikor megszorítja, a kullancs az összes mikroszkópos parazita vérébe fecskendez, amely állandóan jelen van a kullancs belsejében.

Külső paraziták

Távolítsa el a kullancsot vagy egy speciális eszközt, vagy egy csepp olajjal. A kullancsba csapott olaj blokkolja a levegőbevezetést a spiracleokhoz. Fojtogatás, kullancs felmászik. Ágyhibák Paraziták, a szürkület életmódját és a repedésekben rejlő napot. Bedbugs táplálja a melegvérű szervezetek vérét. A női bogarak csak a vér részegét követően válhatnak.

A hazai csirkék esetében a bedugók és az ágyhibák veszélyesek. A bedbugs szürkületes életmódot vezet, és a csirkéket a tyúkházban esténként támadja meg, amikor a repedések elrejtik.