Aszklépiosz – Wikipédia

Kígyók féregtelenítése, Ferdocat belsőleges gél A.U.V.

Étvágytalanság Az étvágytalanság számít a második legidegesítőbb problémának a kígyó váratlan elhalálozása utánamivel a hüllőtartóknak és az állatorvosoknak szembe kell nézni.

paraziták az emberi testben tünetek gyógyszerek

Számos oka lehet, és legalább annyi megoldása is. Csoportosítottuk a betegséget előidéző tényezőket, de az étvágytalanság kialakulásában számos tényező is közrejátszhat.

Melyik idő elteltével meghalnak a férgek

Környezeti tényezők Az etetéssel kapcsolatos kudarc leghétköznapibb oka a környezetben található. Kígyók féregtelenítése a kígyót olyan terráriumban tartjuk, melynek hőmérséklete megközelíti a kígyó számára ideális, optimális hőmérsékletet az éjszakai és a nappali ciklusban egyaránt, az állat megtartja étvágyát.

Aszklépiosz

Ősszel és télen a nappali időszak megrövidülése is kígyók féregtelenítése lehet a hirtelen kialakult étvágytalanságnak. Még ha ablak közelében is tartod az állatot, a mesterséges fényforrás ellenére is kialakulhat étvágytalanság.

Néhány fajta a természetes fényciklusokhoz igazodik, a mesterséges fényt nem veszi figyelembe. Másrészről viszont a túlzásba vitt, folyamatos megvilágítás is okozhat étvágytalanságot. A fény minősége és intenzitása is hozzájárulhat az étvágytalansághoz, ha ez nem megfelelő egy bizonyos fajnak vagy akár egyénileg a kígyódnak.

Az évszakonkénti légnyomás változások is meghatározóak néhány hüllő és kétéltű viselkedési mintázatában, és feltehetőleg az étvágyukat is befolyásolják.

Ferdocat belsőleges gél A.U.V.

Emlékezz arra is, hogy az étvágytalanság a mérsékelt égövi kígyók természetes védekező mechanizmusa akkor, amikor téli álmot készülnek aludni. Ha ekkor erőlteted a táplálkozást, az néha sérüléshez és később étvágytalansághoz vezethet.

  1. Rossz lehelet a vesékből
  2. Gyógyszerek férgek tisztítására
  3. kigyó - G-Portál

A terrárium alján lévő alom is gyakran lehet az étvágytalanság oka. Néhány olyan, rejtőzködő életmódot folytató kígyó, mint pl. Hasonlóképpen, a fán lakó kígyók elveszthetik étvágyukat, ha nincs megfelelő lombos ág a terráriumukban. A terrárium mérete fontos tényező. Sok kígyó akkor kezd el enni, ha kisebb vagy nagyobb ketrecbe kerül, szükségletének megfelelően. Még mielőtt az állat a tulajdonodba kerül, ki kell derítened a fentieket. A kedvelt ételekre is ügyelni kell Bizonyos állatok esetében jól ismert, hogy milyen ételeket részesítenek előnyben.

Sajnos ennél jóval nagyobb azoknak a fajoknak a száma, ahol az álattartó nem ismeri a kedvenc ételt, vagy nem tudja azt beszerezni. A helyettesítő ételt vagy elfogadja a kérdéses kígyó, vagy nem - és még a "tiszta" egér illetve patkány sem kígyók féregtelenítése néhány faj kiegyensúlyozott étrendjeként.

távolítsa el a rothadt leheletet

Az elfogadhatatlan helyettesítőkre jó példa a néhány vak kígyófajtának Leptotyphlops a hangya helyett adagolt viaszmoly lárva waxwormilletve háziegér adagolása gyík helyett néhány királysiklónak Lampropeltis alterna. Néhány állattartó igen leleményesen átvágja ragadozó kígyóját az etetés során, a szagátvivő technikát alkalmazva - az elérhető táplálékot bedörzsölik a kedvenc étellel.

Néhány példány csak halott táplálékot fogyaszt, mások pedig csak az élőt hajlandók megenni.

Kajmánok, kígyók, pókok: Egyre többen tartanak egzotikus állatokat

Néhány csak a halott zsákmányállatot eszi meg, de csak ha az orruk előtt rázogatod, egy hosszú csipesz segítségével. A zsákmány mérete is fontos néhány fajta esetében, mint pl. Néhány faj csak az "igazival" éri be, kígyók féregtelenítése hajlandó akár éhen is halni. Szerencsére, ők vannak kisebbségben.

Ferdocat féreghajtó gél, paszta 6g

Kígyók féregtelenítése tényezők A pszichológiai tényezők csak mostanság kerültek a figyelem központjába. A terrárium helyzete, a stabilitása, a környék beláthatósága hátrányosan befolyásolhatják az állat étvágyát. Ha több, mint egy kígyó van a terráriumban, az gátolja a gyengébb példányok etetését, illetve az összesét, ha idegesebb vagy territóriumhoz kötődő állatokról van szó. Ha a tulajdonos gyakran fogdossa az állatot, vagy nagy a forgalom a terrárium környékén, de még a gyakori tisztogatás is gátolhatja a sikeres etetést.

A zsákmányállat időnként megsértheti az egyébként jól táplálkozó kígyót, ezért az "beijedhet" az egértől. Ezért mindig tanácsos a kígyókat egyesével, stabil terráriumokban elhelyezni, némi takarással.

Ha a kígyód problémás evő, ne nyúlkálj hozzá túl gyakran, és előre megölt zsákmánnyal kínáld kivéve a rovarevőket. Természetesen az étvágytalanság időszakai sok kígyó esetében természetesen jelentkeznek, különösen vedlés előtt, és ha téli álmot alszanak. Egyébként a párzási időszakban a hímek, és a viselős nőstények is abbahagyják a táplálkozást.

Ha túleteted a kígyód, lehet, hogy később majd koplaltatnod kell, de ez nem igazán ad okot aggodalomra.

Ferdocat gél 6g

Néhány fajta esetében a túl sok evés, majd a későbbi koplalás része a természetes étkezési szokásaiknak. Ez amúgy a vadonban fellelhető táplálék időszakosságához igazodik. Kígyók féregtelenítése tényezők Az étvágytalanságnak számos egészségügyi oka lehet. Talán a leggyakoribb okok közé a paraziták tartoznak, különösen akkor, ha mostanában került fogságba az állat. A hosszú ideje fogságban élő példányok is veszélyeztettek, különösen akkor, ha még soha nem féregtelenítették, vagy régen kezelték az állatokat.

Melegen tanácsoljuk a rendszeres széklet viszgálatot és féregtelenítést. A bélrendszer betegsége, melyet a nem megfelelő talajanyag - például apró kavics vagy őrölt kukoricacsutka - lenyelése okoz, kisebb kígyók esetében a második legtöbbször előforduló ok. Az étvágytalanság oka lehet valamilyen szervet vagy mindet - köztük a légző szerveket, a bélrendszert és a bőrfelszínt - érintő fertőzés. Könnyen érthető, hogy egy akkut szájpenésszel vagy tüdőgyulladással küszködő kígyó nem érez vágyat a táplálkozásra, de bármilyen fertőzés okozhat étvágytalanságot.

Emésztési zavarokat okozhat az is, ha a különféle ásványi anyagokat, vitaminokat és hormonokat túladagolod, vagy a kelleténél kevesebbet adsz belőlük. Jó példa erre az öreg patkánysiklók Kígyók féregtelenítése nemzetsége, mely gyakran küszködik pajzsmirigy megnagyobbodással.

Nem igazán ellenállók az olyan betegségekkel szemben, mint a cukorbaj vagy a veseelégtelenség. Daganatok, zúzódások és mérgek is okozhatnak étvágytalanságot.

parazita féreg élőhely jelei

Az érzékszervek, különösen a roppant fontos látás, vagy szaglás elvesztése indokolhatják a megmagyarázhatatlannak tűnő etetési kudarcot. Ezért érdemes leellenőrizned a frissen befogott kígyó nyelvének épségét, ha az csak a mozgó zsákmányt fogadja el; a megöltet már nem. Mellékesen jegyezzük meg, hogy a látás nem tűnik annyira fontosnak, mint a szaglás az etethetőség szempontjából.

Bár a nagy szemmel rendelkező nappali kígyók esetében, melyek igencsak látás-orientáltak, az egyik vagy másik szem elvesztése, valamilyen sérülés vagy fertőzés miatt, rossz hatással lehet az étvágyra.

A kellemesebb jellegű egészségügyi okok közé tartozik a nőstények terhesség miatti étvágytalansága. Ahogy növekednek az embriók, látszólag nagy helyet foglalnak el az állat testében, hogyan lehet a fergeket megjeleniteni néhányan úgy vélik, ez az etetés sikerére is hatással van. A terhesség azonban nem annyira kellemes, ha az étvágytalan terhes kígyó alultáplált, heveny fertőzése van, mely kígyók féregtelenítése a méhre is, vagy esetleg olyan életveszélyes nehézség fenyegeti, ami dystociát okozhat tojás megkeményedéstojás embóliát, hashártyagyulladást, méh szakadást, a foganás eredményének visszatartását, meddőséget és halált.