Pasziánsz játékok online | zagyvabanda.hu

Internetes pasziánsz

internetes pasziánsz

Pasziánsz A pasziánszot általában 32 lapos francia kártya csomaggal játszák. Ez egy egyszemélyes játék, amelyben a kártyalapokat valamilyen szisztéma szerint lefordítva teszik le az asztalra, majd 4 lap felfordításra kerül.

Az a lényeg a passziánszban, ami futhat akár Klondike vagy Admirális néven is, hogy mindig meg van adva egy szabály, amelynek megfelelő rendezettségbe kell a kártyákat úgy lerakni 4 másik helyre, hogy az eredeti pakli összes lapja elfogyjon.

internetes pasziánsz

Angolban az elnevezése Solitaire, sokszor így találkozhatsz vele az interneten. A legáltalánosabb szabály, hogy a véletlenszerűen lerakott kártya oszlopokat kell úgy átrendezni, hogy a királytól az ászig sorban legyenek a lapok.

internetes pasziánsz

Van amelyik játékban a szín is számít, másikban pedig pont az a lényeg, hogy feketére pirosat, vagy pirosra internetes pasziánsz kártyalapot kell rakni. Egyik népszerű fajta az Admirális pasziánsz angolul Freecell solitaire.

Kpatience Pasziánsz kártyajáték

Itt vagy 4 talon hely, ahova átmenetileg le lehet tenni a kártyákat, ezért freecell a internetes pasziánsz. A másik népszerű passziánsz játék a Klondike, ez a legismertebb típus.

Undo-val visszavonhatsz, a wild card a joker szerepét tölti be! A Pasziánsz játékok története a Régen egyfajta jóslásként játszották, ezért használják, például a dánok, norvégok és lengyelek gyakran a "Kabala" titkos tudás kifejezést. A legkorábbi megjelenése körülbelülegy német könyvben található a játék leírása.

Itt 7 oszlopba kerülnek leosztásra a lapok, minden oszlopba eggyel több mint az előzőbe, és csak a legfelső lap van felfordítva.

A bal oldali oszlopba 1, a jobb oldaliba 7 kártya kerül.

internetes pasziánsz

A megmaradt kártyákat talonba tesszük, onnan is húzhatunk lapot segítségül. A 4 szabad helyre a királytól kezdődően kell a lapokat letenni. Még többféle variációját megtalálhatjuk online ingyenes játék formájában az interneten is.

internetes pasziánsz