Majdnem kétszer olyan hosszú volt mint a megtermett kék bálna

Féreg tenger, Félmilliárd év viszontagságait is túlélte e legnépszerűtlenebb állatcsoport

Megtalálták a tenger leghangosabb állatát – egy férget

Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben. A férgek akár decibeles hangokat is képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A.

férgek, hogyan lehet kitűzni egy veszteget tüdőrák jelei

Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra. A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések.

galandféreg a keszeg rossz lehelet plakk kezelés

A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat épp egy féreg adja ki: a faj tagjai még a háromcentis hosszt sem érik el, áttetszőek, és igen harciasak. Palmerék szerint féreg tenger állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további féreg tenger szükségesek.

gyermekek számára a férgek megelőzésére kenet eredménye egy nő

Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják ki ezeket a hangokat. A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak egymásra, de nem zárják ki azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál.

  • Kína hálás a magyar segítségért, ezt viszonozzák most.
  • Csontevő férgeket fedeztek fel a tenger mélyén | National Geographic
  • Félelmetes állkapcsú halak, színváltós polipok, halálos puhatestűek.
  • Eszköz az extraintestinalis helminták kezelésére
  • Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?
  • Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?
  • Csontevő férgek falták fel az elpusztult aligátorokat | hu

Nem ez a féreg az egyetlen hangos állat a tengerben: majdnem ilyen zajosak például a csettintőrákok is, az ő esetükben viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek az ollójukkal. Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja el a zsákmányául szolgáló kis halakat, a fajt emiatt nevezték el a Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy londoni koncertjükön olyan hangosan játszottak, hogy a közeli halastó összes lakója felfordult tőle.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:.