Számítógépes féreg – Wikipédia

Fergek programok, Account Options

Tartalom

  fergek programok

  Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye.

  fergek programok

  Míg azonban a vírusok más végrehajtható programokhoz vagy dokumentumokhoz kapcsolódnak hozzá illetve válnak részeivé, addig a férgeknek nincs szükségük gazdaprogramra, önállóan fejtik ki működésüket. A férgek gyakran a számítógép-hálózatokat használják fel terjedésükhöz. Terjedéséhez a BSD Unix -ban található programhibákat használta fel.

  fergek programok

  Morrist az amerikai bíróság a három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára és 10  dolláros pénzbírságra ítélte. Az önsokszorosításon kívül a féreg sokféle dologra beprogramozható, például a fájlok törlésére a gazdarendszeren, vagy fergek programok elküldésére e-mailben. Az újabban megfigyelt férgek több végrehajtható állományt is visznek magukkal.

  1. Vírusok, férgek, trójai programok és társaik Fergek programok.
  2. Fogalom: Olyan szoftver vagy szoftverrész, mely nem kívánt hatásokat végez a számítógépen, és önmagát sokszorosítja.
  3. A vírus, a kémprogramok és a féreg megelőző karbantartása - HR
  4. Enterobiasis tabletták férgek számára

  Még valódi ártó szándékú kód nélkül is súlyos fennakadásokat okozhatnak, csupán azzal, hogy sokszorozódásuk kiugróan magas hálózati forgalmat generálhat. Például a Mydoom féreg terjedése csúcsán világszerte észrevehetően lelassította az internetet.